OM OS

FORMÅL OG VISION 

Vores overordnede mål er at fremme håndværk, kreativitet og design i skolerne og udvide udbuddet af relevante undervisningsforløb til de kreative fag. 

Vores største ønske er at bringe prioriteringen af de kreative fag på niveau med de boglige. 

Derfor udvikler vi undervisningsforløb, som er nemme at videreformidle for kreative undervisere. Vores forløb er et supplement og inspiration til undervisernes egne håndværksmæssige favoritområder og evner – så det er nemt at tilføje nye emner til årsplanen for de kreative fag. Vi vil gerne støtte de kreative undervisere, så den sparsomme tid bruges bedst muligt. Til at fremme glæden ved håndens arbejde, kreativitet og design hos eleverne. På folkeskoler, efterskoler, højskoler, gymnasielle uddannelser og andre uddannelsesinstitutioner.

Vores første forløb er Grafisk Broderi, men mange flere forløb og workshops er på tegnebrættet – stay tuned og skriv dig gerne op til vores nyhedsbrev nederst på siden.

 

GRAFISK BRODERI

 Det traditionelle håndværk med nål og tråd er sat i en ny kontekst‭, ‬hvor man arbejder med farver‭, ‬mønstre og materiale på en innovativ måde‭. ‬

  • Materialet er let tilgængeligt og nemt at bruge som underviser‭. ‬Størstedelen af forberedelserne er klaret og som underviser skal man bruge omkring 10 minutter på at klargøre materialerne og se en video eller to inden præsentation for eleverne. Pakkerne indeholder værktøj‭, ‬skabeloner‭, ‬guides og videovejledning‭.‬
  • Undervisningsforløbet består af 3‭ ‬TRIN inddelt i sværhedsgrader‭, ‬så undervisningen kan tilpasses alle alderstrin mellem 9‭ - ‬99‭ ‬år‭:‬
    TRIN 1‭: ‬Lær teknikken‭ ‬
    TRIN 2‭: ‬Brug teknikken‭ ‬
    TRIN 3‭: ‬Designproces
  • Den grundlæggende introduktion og læring af teknik agerer springbræt til, at eleverne begynder at freestyle og eksperimentere med alternative materialer og andre størrelsesforhold. 

Undervisningsmaterialet og processen er relevant til brug i fag som Håndværk & Design samt Billedkunst, på tværs af aldersgrupper og færdigheder, da processen kan tilrettes efter sværhedsgrad. 

 

HISTORIEN BAG

Grafisk Broderi er opstået på baggrund af et kunstprojekt, skabt af designer og kunstner Christina Christensen @chrischris. Værkerne blev fremvist på designmarkeder og senere udviklet til workshops.

Efter mange timers udvikling, test, sparring og forbedringer af konceptet, er vi nu klar til at udbyde første undervisningsforløb til grundskoler, efterskoler, gymnasielle uddannelser, højskoler og andre institutioner som har brug for procesorienteret undervisning til de kreative fag.

Undervejs i processen har Christina fået god hjælp af et bredt testpanel af undervisere samt Sine Jensby, som er uddannet pædagog og Christina Tassi, som er uddannet Designer og underviser på Højskole.

Erfaringen er bl.a. hentet fra over 16‭ ‬års erfaring som designer og grafisk designer i mode‭- ‬og interiørbranchen og Christina har været selvstændig siden 2016‭ ‬i FRIDAJOHS design studio.‭ ‬Derfor er forløbet naturligt udviklet på baggrund af relevante designprocesser og viden fra den kreative branche‭, ‬som den ser ud i dag‭.‬ 

 

ILLUSTRATIONER

Alle de fine illustrationer på vores webshop er udført af illustrator Lærke Elina www.laerkeelina.com 

 

 

PRESSEMATERIALE

Billeder til presse eller wholesale kan hentes her> BILLEDBANK

Alle rettigheder til billeder og beskrivelser tilhører GRAFISK BRODERI og skal krediteres med‭ ‬GRAFISK BRODERI eller grafiskbroderi.dk ‬