OM OS

FORMÅL OG VISION 

Vores overordnede mål er at fremme håndværk, kreativitet og design i skolerne og udvide udbuddet af relevante undervisningsforløb til de kreative fag. 

Vores største ønske er at bringe prioriteringen af de kreative fag på niveau med de boglige. 

Derfor har vi udviklet et undervisningsforløb, som er nemt at videreformidle for kreative undervisere. Vores forløb er et supplement og inspiration til undervisernes egne håndværksmæssige favoritområder og evner. Vi vil gerne støtte de kreative undervisere, så den sparsomme tid bruges bedst muligt. Til at fremme glæden ved håndens arbejde, kreativitet og design hos eleverne. På folkeskoler, efterskoler, højskoler, gymnasielle uddannelser og andre uddannelsesinstitutioner.

Da projektet med Grafisk Broderi startede, fremstillede vi fysiske skabeloner og klassekasser med værktøj og garn. Dette forsøg gav vi 2 år som test-periode, for at se om projektet kunne blive til noget større og blive en fuldtidsbeskæftigelse. Testperioden sluttede i 2023. Der har været super skøn opbakning og dejlige tilbagemeldinger på Grafisk Broderi. Vi har sendt mange fysiske undervisningsforløb og klassekasser af sted til privatskoler, folkeskoler, højskoler, efterskoler osv.. 

MEN motivationen til at gøre en forskel for undervisere og elever i de kreative fag, er desværre gang på gang blevet mødt af nedprioriteringer og dårlig (eller ingen) økonomi til disse fag. Som virksomhed skal vi ikke kun motivere og inspirerer, vi er også nødt til at have en bæredygtig økonomi. Derfor var vi desværre nødt til at kaste håndklædet i ringen og få vores kreative motivation ud et andet sted. 

Derfor lukkede webshoppen med fysiske produkter i 2023. 
Men derfor skal de mange timers udvikling ikke gå til spilde. Så i løbet af 2024 vil PDF skabeloner, undervisningsforløb osv.. blive tilgængelige her på siden, til fri download! HUSK dog at indmelde til Copydan, så der måske kan komme lidt støtte den vej til drift af denne side. På forhånd tusinde tak.

  

HISTORIEN BAG

Grafisk Broderi er opstået på baggrund af et kunstprojekt, skabt af designer og kunstner Christina Christensen @chrischris. Værkerne blev fremvist på designmarkeder og senere udviklet til workshops.

Efter mange timers udvikling, test, sparring og forbedringer af konceptet, udbød vi de første undervisningsforløb til grundskoler, efterskoler, gymnasielle uddannelser, højskoler og andre institutioner som havde brug for procesorienteret undervisning til de kreative fag. 

Undervejs i processen har Christina fået god hjælp af et bredt testpanel af undervisere, pedagoger og designere.

Erfaringen er bl.a. hentet fra mange års erfaring som designer og grafisk designer i mode‭- ‬og interiørbranchen og Christina har været selvstændig siden 2016‭ ‬i FRIDAJOHS design studio.‭ ‬Derfor er forløbet naturligt udviklet på baggrund af relevante designprocesser og viden fra den kreative branche‭, ‬som den ser ud i dag‭.‬ 

 

ILLUSTRATIONER

Alle de fine illustrationer på vores webshop er udført af illustrator Lærke Elina www.laerkeelina.com